Osvěžující jablečný kompot

jitule Kuchařka:

Zavařeniny 17 názorů

513

Suroviny

jablíčka
1-2 čajové lžičky mleté skořice
1 polévková lžíce hřebíčku
citrónová šťáva na zakápnutí
cukr dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Libovolný počet jablíček si oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky nebo větší jablíčka na osminky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou (jen aby se trochu schovala), zakápneme troškou citrónové šťávy a přidáme skořici, cukr a hřebíček. Vaříme na sporáku na č. 4 pod poodkrytou pokličkou asi 10-15 minut ... nebo tak dlouho, dokud nejsou jablíčka měkká, ale zase aby se nerozvařila. Podáváme vlažné nebo pak krásně vychlazené z lednice.

Poznámka

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 386 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Osvěžující jablečný kompot

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Je moc dobrý, dnes jsem ho také dělala, doporučuji:yes::-p:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lady :): nejsem sice autorka, ale běžně takto upravená jablka sterilizuju a pak už jen baštíme - zavař při 85 °C 20 minut.

    Odpovědět

  • Lady :) Lady :)(neregistrovaný)

    ahoj, tenhle kompot si pamatuju z dětství. Ale jelikož se nám letos urodilo neskutečné množství jablek,chtěla bych ten kompot uskladnit normálně do sklenic :-D lze to i s tímto postupem nebo je tenhle recpet na rychlé skonzumování?
    Jinak recept výýýbornej! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • otto otto(neregistrovaný)

    .....já ještě přidávám pár rozinek v rumu,nebo pomerančovou kůru...:-p:yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    jitule:-Kpřesně tak jej dělám:yes:, někdy i jak píše Simča celou skořici dám;-) Z lednice je to velmi příjemné osvěžení a pro nadcházející podzimní dny vynikající;-):-K:yes:7.bodík již je udělený:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    dělám ho také, výborné udělat a dát chladit do lednice.;-):-p+1:yes:, ale hřebíčky dávám na počet a když mám tak taky dám celou skořici, ale nevadí ani mletá.:;-)

    Odpovědět

  • Metlos Metlos

    ňam,dává bodík))),u vás zavařuje celá rodina:DD:yes:

    Odpovědět

  • Andrisek Andrisek(neregistrovaný)

    Teď ho mám na plotně,bo se uvidí:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    uz som to niekde pisala...panvicka mas velmi mily nick

    Odpovědět

  • panvicka panvicka

    Tento kompot je vynikající:-p, u nás se dělá hodně často na podzim, když je hodně jablek, ale také místo mleté skořice dáváme celou. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • kompot kompot(neregistrovaný)

    Polévková lžíce hřebíčku na libovolné množství jablek ?

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Jakou to má trvanlivost prosím,,,:-8

    Odpovědět

  • hellaa hellaa

    Často nám ho vařívala babička. Je to prostě bašta:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tento kompót je ozaj výborný, robím rovnako, len jabĺčka nešúpem, ale to je na chuti každého.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    ahojky Nikolo, držím palečky, ať se Ti kompot povede :yes: :-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo