Nutriční hodnoty (Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 396 kJ / 1 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,90 g |
| Tuky | 101,37 g |
| – nasycené | 27,21 g |
| – nenasycené | 71,31 g |
| –– mononenasycené | 47,70 g |
| –– polynenasycené | 23,61 g |
| ––– omega 3 | 2,93 g |
| Vláknina | 5,45 g |
| Cholesterol | 189 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 37,85 g |
| – cukry | 18,13 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g zaječího masa (1 zaječí kýta nebo zaječí plec) | Zajíc stehno | 400 g |
| 1 1 malý pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 120 ml 120 ml vinného octa | Ocet vinný bílý | 120 ml |
| 120 ml 120 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 120 ml |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 2 rovné lžičky mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 150 g 150 g rostlinného tuku | Margarín | 150 g |
| 600 ml 600 ml (nemastného) vývaru z hovězího masa nebo kostí | Hovězí kýta | |
| 1 lžíce 1 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 25 g 25 g rybízového džemu | Džem z červeného rybízu | 25 g |
| 1 1 polévková lžíce koňaku | Brandy |