Nutriční hodnoty (Roládková pletýnka s jablkovo - ořechovou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 108 kJ / 5 284 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 87,10 g |
| Tuky | 276,42 g |
| – nasycené | 96,92 g |
| – nenasycené | 152,49 g |
| –– mononenasycené | 55,23 g |
| –– polynenasycené | 97,26 g |
| ––– omega 3 | 15,66 g |
| Vláknina | 42,25 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 160 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 573,94 g |
| – cukry | 188,35 g |
| ––– laktóza | 13,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1,5 pl 1,5 pl cukru | Cukr bílý | 37.5 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 150 g 150 g másla (Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 20 g 20 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
| 200 g 200 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 200 g |
| 3 pl 3 pl cukru | Cukr bílý | 75 g |
| vejce na potření | Vejce slepičí |