Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 minut 18 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 minut 18 názorů

Suroviny 2 porce

2 ks chlazených křepelek (220g/ks)
2 dcl kuřecího vývaru
sůl
pepř
tymián
50 g másla
1 rohlík
1 vejce
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Křepelky dobře posolíme a uvnitř naplníme směsí (nádivkou) kterou vyrobíme tak, že na kostičky nakrájený rohlík smícháme s jedním syrovým vejcem, trochou nastrouhaného muškátového oříšku a nasekanou snítkou čerstvého tymiánu. Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a malým otvorem plníme do křepelčích břišních dutin.

  2. Konce stehen u křepelek svážeme, aby nedošlo k rozpadnutí při pečení.

  3. Křepelky zprudka opečeme na trošce másla ze všech stran a přendáme po opečení do malého pekáčku.

  4. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme zbytek másla a vložíme do trouby, kde pečeme nejdříve pod pokličkou, dokud křepelky nejsou krásně měkké cca 60 minut a na poslední chvilku cca 15 minut odkryté a přeléváme v krátkých intervalech výpekem, aby křepelky měli zlatavou barvu.

  5. Vhodnou přílohou jsou bramborové rösti (hrubě strouhané brambory ve tvaru placky opečené do křupava).

Komentáře k receptu Křepelka pečená s tymiánovou nádivkou

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    kvetka24:... děkuji, jsem rád, že se povedlo a chutnalo;-);-);-)

    Odpovědět

  • kvetka24 kvetka24(neregistrovaný)

    Dneska jsme vařili přesně podle receptu a i křepelky i rösti neměly chybu! :-p
    Moc děkuji za recept!

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Prudce jedlé foto;-)Jídlo vypadá opravdu velice dobře a věřím,že také výborně chutnalo:-p+:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Krásné foto:yes:. My jsme takhle plnili nádivkou holoubata, když je děda ještě choval. Naštěstí jsme se vždycky najedli nádivky, protože z holoubků byly jenom stehýnka a trochu masíčka na prsou;-):-)) A s tou křepelkou to bude podobné.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Colombo65: 4 kusy celkem 600 g? To museli být vrabci. To ty z Intersparu vypadají moc dobře :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Krása veliká;-):-):yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Trochu mi to připomíná můj recept na minikuřátko s gnocchi,které jsem nedávno dělala;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    zizala:
    Lidl mražené 4 ks celkem 600g za 149,-Kč;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Colombo65::-O:-O tak to bych si dala říct, v Lidlu byly asi dražší, jenže Interspar je nejblíž v Táboře a možná v Jihlavě :-(

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    zizala:
    Interspar ve slevě ty dvě křepelky 44,-Kč ;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    spagetka: :-8:-8:-)) Musíš sledovat letáky ;-) Já jsem křepelky ani perličku nekupovala, šetřím, ale moc mě to lákalo :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zizala: no to hlásíš brzo teda :-(;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Minulý týden měli v Lidlu křepelky a perličky. Vypadá to luxusně :-p

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

Předchozí 1 2

Tématické fráze: nádivka do křepelek nadívaná křepelka nadívané křepelky recepty z křepelek jak upéct křepelku recept na pečenou křepelku jak upéct křepelky jak udělat křepelku pečená perlička recept priprava krepelek nadivana krepelka recept recepty s křepelkami pečená perlička s nádivkou peceni krepelek perlička na divoko křepelka recept minutka křepelka-recepty nadívané křepelky recept pečená perlička recept na pečenou perličku