Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehký, svěží mrkvovo-kedlubnový salátek se sýrem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie1 614 kJ /
386 kcal
Bílkoviny20,45 g
– z toho živočišné bílkoviny13,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,43 g
Tuky16,87 g
– nasycené3,16 g
– nenasycené9,94 g
–– mononenasycené7,27 g
–– polynenasycené2,67 g
––– omega 30,34 g
Vláknina13,98 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 591 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy31,05 g
– cukry18,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5-6 5-6 mrkví Mrkev čerstvá 275 g
1 1 velká kedlubna Kedluben čerstvý 180 g
250 g 250 g měkkého odtučněného tvarohu Tvaroh odtučněný 250 g
1 1 jarní cibulka Cibulka jarní čerstvá
1-2 1-2 vejce Vejce slepičí 105 g
1 lžíce 1 lžíce hořčice (ostřejší, např. dijonské) Hořčice plnotučná 15 g
100 g 100 g majonézy (nebo bílého jogurtu) Majonéza 100 g
80 g 80 g termizovaného sýra s pažitkou Lučina 70% t.v s. 80 g
citronová šťáva (dle chuti) Šťáva z citrónu
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
rajčata Rajče červené čerstvé
sekaná petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.