Nutriční hodnoty (Lehký, svěží mrkvovo-kedlubnový salátek se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 614 kJ / 386 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,43 g |
| Tuky | 16,87 g |
| – nasycené | 3,16 g |
| – nenasycené | 9,94 g |
| –– mononenasycené | 7,27 g |
| –– polynenasycené | 2,67 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 13,98 g |
| Cholesterol | 389 mg |
| Sodík | 591 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 31,05 g |
| – cukry | 18,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 mrkví | Mrkev čerstvá | 275 g |
| 1 1 velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 250 g 250 g měkkého odtučněného tvarohu | Tvaroh odtučněný | 250 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice (ostřejší, např. dijonské) | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 100 g 100 g majonézy (nebo bílého jogurtu) | Majonéza | 100 g |
| 80 g 80 g termizovaného sýra s pažitkou | Lučina 70% t.v s. | 80 g |
| citronová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |