Nutriční hodnoty (Lahodný hruškový koláč s mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 766 kJ / 3 051 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 120,28 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 89,78 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,50 g | 
| Tuky | 126,57 g | 
| – nasycené | 57,01 g | 
| – nenasycené | 57,78 g | 
| –– mononenasycené | 29,54 g | 
| –– polynenasycené | 28,23 g | 
| ––– omega 3 | 4,58 g | 
| Vláknina | 27,69 g | 
| Cholesterol | 713 mg | 
| Sodík | 2,19 g | 
| Sůl | 4,64 g | 
| Sacharidy | 343,85 g | 
| – cukry | 201,62 g | 
| ––– laktóza | 4,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 155 g 155 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 155 g | 
| 55 g 55 g krupicového cukru | Cukr bílý | 55 g | 
| kůra z 1 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g | 
| 60 60 g másla (plus trochu navíc na vymazání formy) | Máslo kravské | 60 g | 
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| voda (dle potřeby) | Voda | |
| 220 g 220 g mascarpone (italský čerstvý krémový sýr vyráběný ze smetany) | Sýr tavený | 220 g | 
| 55 g 55 g krupicového cukru | Cukr bílý | 55 g | 
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1/2 1/2 menší lžičky vanilkového extraktu (nebo cukru) | Aroma vanilkové | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g | 
| 4 4 hrušky (velké nebo 8 malých) | Hruška čerstvá | 520 g | 
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 50 g 50 g vlašských ořechů (loupaných) | Vlašské ořechy | 50 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce tekutého medu | Med nepasterovaný | 36 g | 
| mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 
 
	