Nutriční hodnoty (Babiččina špenátovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 975 kJ / 2 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 121,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,85 g |
| Tuky | 143,55 g |
| – nasycené | 82,41 g |
| – nenasycené | 53,21 g |
| –– mononenasycené | 43,75 g |
| –– polynenasycené | 9,46 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 23,13 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 6,73 g |
| Sůl | 17,48 g |
| Sacharidy | 59,70 g |
| – cukry | 32,57 g |
| ––– laktóza | 25,37 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g mraženého špenátu ( listový nebo protlak ) | Špenát mražený | 800 g |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 pálivé klobásy | Klobása | |
| 200 g 200 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 200 g |
| 200 g 200 g Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| Masox | Bujón hovězí | |
| 2 l 2 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 2000 ml |