Nutriční hodnoty („Nejen pro těhotné s cukrovkou“: Jahodový moučník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 3 121 kJ / 746 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 75,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 33,31 g |
– nasycené | 21,31 g |
– nenasycené | 10,44 g |
–– mononenasycené | 8,96 g |
–– polynenasycené | 1,48 g |
––– omega 3 | 0,79 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 221 mg |
Sodík | 305 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 33,13 g |
– cukry | 25,13 g |
––– laktóza | 21,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 200 g |
100 g 100 g špaldových sušenek (nejlépe Jablečné bio kačenky) | Sušenka | 100 g |
250 g 250 g nízkotučného tvarohu | Tvaroh nízkotučný | 250 g |
250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
100 g 100 g 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
4 lžičky 4 lžičky mleté želatiny | Želatina vepřová | 20 g |
24 kapek 24 kapek extraktu ze stévie | ||
1 lžíce 1 lžíce směsného tuku (nebo másla) | Margarín | 15 g |
2 lžíce 2 lžíce horké vody | Voda | 36 ml |
1 1 vrchovatá lžička mleté vanilky | Vanilka prášek |