Nutriční hodnoty (Jehněčí na česneku a bylinkách se zapečeným bramborovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 17 149 kJ / 4 099 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 221,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,73 g |
| Tuky | 301,03 g |
| – nasycené | 146,15 g |
| – nenasycené | 144,21 g |
| –– mononenasycené | 123,54 g |
| –– polynenasycené | 20,67 g |
| ––– omega 3 | 1,15 g |
| Vláknina | 15,74 g |
| Cholesterol | 858 mg |
| Sodík | 5,60 g |
| Sůl | 13,84 g |
| Sacharidy | 44,04 g |
| – cukry | 14,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g jehněčí maso (plec) | Jehněčí kýta | 600 g |
| 400 g 400 g jehněčí kotlety (hřbet) | Jehně hřbet | 400 g |
| směs bylinek (petrželka, rozmarýn apod.) | Rozmarýn sušený | |
| 4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 300 g 300 g gazdovské slaniny | Špek | 300 g |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2-3 2-3 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 172.5 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 500 ml 500 ml červeného vína | Víno červené suché | 500 ml |
| sůl | Sůl mořská |