Nutriční hodnoty (Jednoduchá květáková polévka s pórkem a řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 664 kJ / 398 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,05 g |
| Tuky | 11,20 g |
| – nasycené | 6,60 g |
| – nenasycené | 6,65 g |
| –– mononenasycené | 3,45 g |
| –– polynenasycené | 3,20 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 46,00 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 945 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 36,08 g |
| – cukry | 13,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák (5 růžiček) | Květák čerstvý | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 10 cm 10 cm bílé části pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka kmínu | Kmín | |
| 1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelené bylinky (petrželka, libeček, pažitky) | Petržel nať čerstvá |