Nutriční hodnoty (Argentinská polévka - po mém)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 449 kJ / 1 780 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,55 g |
| Tuky | 169,99 g |
| – nasycené | 82,67 g |
| – nenasycené | 85,13 g |
| –– mononenasycené | 72,37 g |
| –– polynenasycené | 12,76 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 18,38 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,20 g |
| Sacharidy | 42,35 g |
| – cukry | 18,29 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 20 dkg 20 dkg anglické slaniny (nebo salámu) | Anglická slanina | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 stroužků 6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 42 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička oregana | Oregano sušené | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drůbeží vývar (nebo bujón) | Vývar kuřecí | |
| 4 4 loupaná rajčata | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| protlak | Protlak rajčatový | |
| petrželka (nebo cibulka) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 plechovka 1 plechovka fazolí | Fazole bílé |