Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkový krém (creme patissiere)

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Poctivý žloutkový krém je základem každé cukrařiny, připravte si ho doma i Vy a naplňte si jím třeba věnečky, větrníky nebo žloutkové řezy, že jste to ale ještě nezkoušeli? Nevadí, není to nic těžkého a výsledek bude ohromující.

Přidat do oblíbených MiskaKulicka MiskaKulicka Přidat komentář

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 598 kJ /
1 577 kcal
Bílkoviny36,15 g
Tuky89,61 g
Vláknina0,03 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 262 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy144,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Těsně před vzkypěním přidáme rum. Během zahřívání mléka v druhé míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku. Krok 2: Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme zhruba hrnek horkého mléka v tenkým proudem za stálého míchání do vaječné směsi. Krok 3: Ohřátou směs vajec vlijeme zpět do horkého mléka v hrnci. Zahříváme a intenzivně šleháme, dokud vše nezhoustne. Sejmeme z plotny, vmícháme po kouscích máslo. Přelijeme do mísy a povrch ihned zakryjeme potravinovou fólií. Krok 4: Ujistíme se, že se fólie dotýká celého povrchu. Tím se zabrání tvorbě škraloupu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně několik hodin v lednici, dokud nebude krém úplně vychlazený.

Zveřejněno 24. 1. 2021 09:42

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém (creme patissiere)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzAp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Články s tímto receptem

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
mléko, rum, cukr, škrob kukuřičný, žloutek, pasta vanilková, máslo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkový krém (creme patissiere)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzAp

Přidat fotografie receptu