Žloutkový krém (creme patissiere)

Suroviny

480 ml mléka
20 ml rumu
80 g cukru
40 g kukuřičného škrobu (vanilkový pudink prášek)
120 g žloutků (cca 6-7 ks)
5 g vanilkové pasty
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme mléko, rum a přivedeme k varu. Během zahřívání mléka v míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku. Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme asi hrnek horkého mléka v tenkém proudu za stálého míchání do vaječné směsi.

  2. Když jsou vejce temperovaná, přidáme směs vajec zpět do horkého mléka v hrnci. Zahřejeme a intenzivně šleháme, dokud nezhoustne. Sundáme z plotny, rozmícháme s kousky másla do hladka. Přelijeme do mísy a povrch ihned zakryjeme potravinovou fólií.

  3. Ujistíme se, že se fólie dotýká celého povrchu, tím se zabrání tvorbě škraloupu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně několik hodin v lednici, dokud nebude úplně vychlazený.

Poznámka od kuchařky

* Můj web: http://www.miskakulicka.cz/

Komentáře k receptu Žloutkový krém (creme patissiere)

K receptu nejsou žádné komentáře.