Nutriční hodnoty (Sépiové špagety s marinovaným lososem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 887 kJ / 1 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,16 g |
| Tuky | 81,79 g |
| – nasycené | 15,06 g |
| – nenasycené | 56,32 g |
| –– mononenasycené | 45,76 g |
| –– polynenasycené | 10,56 g |
| ––– omega 3 | 2,31 g |
| Vláknina | 9,62 g |
| Cholesterol | 194 mg |
| Sodík | 383 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 190,03 g |
| – cukry | 11,84 g |
| ––– laktóza | 3,04 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g sépiových špaget (s hrubším povrchem) | Těstoviny sépiové | 240 g |
| 300 g 300 g čerstvého lososa | Losos filet s kůží | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 limetka | Limetka čerstvá | 80 g |
| 80 ml 80 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 80 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce jemné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| kopr (kdo nemá rád, tak petrželka) | Kopr nať čerstvý |