Nutriční hodnoty (Holandský mletý řízek se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 13 070 kJ / 3 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 170,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 258,26 g |
| – nasycené | 92,95 g |
| – nenasycené | 122,60 g |
| –– mononenasycené | 101,92 g |
| –– polynenasycené | 20,68 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 805 mg |
| Sodík | 3,55 g |
| Sůl | 8,56 g |
| Sacharidy | 29,70 g |
| – cukry | 29,00 g |
| ––– laktóza | 29,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého vepřového boku (libový bez kůže) | Vepřový bok | 600 g |
| 300 g 300 g nahrubo strouhaného sýru (Eidam, Gouda, Ementál) | Sýr kravský tvrdý 30% | 300 g |
| 1 1 syrové vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| možno přidat sekané bylinky (pažitku, petrželku) | Petržel nať čerstvá | |
| 250 ml 250 ml sladké smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový |