Nutriční hodnoty (Zdravý barevný salát z několika druhů zeleniny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 186 kJ / 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,46 g |
| Tuky | 38,13 g |
| – nasycené | 5,25 g |
| – nenasycené | 32,77 g |
| –– mononenasycené | 27,68 g |
| –– polynenasycené | 5,10 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 8,75 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 84 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 34,03 g |
| – cukry | 21,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150-200 g 150-200 g mix salátů (červený a zelený) | Salát listový čerstvý | 175 g |
| 100 g 100 g červených ředkviček | Ředkvička čerstvá | 100 g |
| 3-4 stonky 3-4 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 100 g 100 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 100 g |
| 1 1 velká červená paprika (nebo žlutá, zelená) | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 ČL 2 ČL balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| čvrtky citronů na ozdobu | Citrón čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 3-4 PL 3-4 PL olivového oleje | Olej olivový | 38.5 ml |
| 1-2 1-2 pokrájené bílé jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |