Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Hříbkovo-žampionová omáčka s domácím knedlíkem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 687 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny85,92 g
– z toho živočišné bílkoviny20,78 g
– z toho rostlinné bílkoviny65,14 g
Tuky44,33 g
– nasycené22,93 g
– nenasycené15,75 g
–– mononenasycené11,73 g
–– polynenasycené4,01 g
––– omega 30,37 g
Vláknina40,07 g
Cholesterol 358 mg
Sodík 614 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy436,80 g
– cukry39,86 g
––– laktóza16,85 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
Vepřová plec (množství podle strávníků) Vepřová plec
150 g 150 g nakrájených čerstvých hříbků (můžou být i jiné houby) Hřib čerstvý 150 g
sterilované žampiony Žampion zavařený
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
250 ml 250 ml 12% smetany Smetana kravská sladká 12% 250 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
4 stroužky 4 stroužky česneku Česnek čerstvý 28 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
drcený kmín Kmín mletý
čerstvý libeček Libeček čerstvý
masox Bujón hovězí
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
1 1 rohlík Rohlík pšeničný bílý 43 g
20 g 20 g kvasnic Droždí pekařské lisované 20 g
150 ml 150 ml vlažného mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 150 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.