Nutriční hodnoty (Hříbkovo-žampionová omáčka s domácím knedlíkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 687 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,78 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 65,14 g |
Tuky | 44,33 g |
– nasycené | 22,93 g |
– nenasycené | 15,75 g |
–– mononenasycené | 11,73 g |
–– polynenasycené | 4,01 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 40,07 g |
Cholesterol | 358 mg |
Sodík | 614 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 436,80 g |
– cukry | 39,86 g |
––– laktóza | 16,85 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Vepřová plec (množství podle strávníků) | Vepřová plec | |
150 g 150 g nakrájených čerstvých hříbků (můžou být i jiné houby) | Hřib čerstvý | 150 g |
sterilované žampiony | Žampion zavařený | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
250 ml 250 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
čerstvý libeček | Libeček čerstvý | |
masox | Bujón hovězí | |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 rohlík | Rohlík pšeničný bílý | 43 g |
20 g 20 g kvasnic | Droždí pekařské lisované | 20 g |
150 ml 150 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |