Vepřová panenka s bylinkami a česnekem

k.radulka Kuchařka: k.radulka

4 porce Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

600 g vepřové panenky (nakrájené na špalíčky cca na 2 prsty silné)
marináda:
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 lžička rozmarýnu
1 lžička tymiánu
1 lžička provensálského koření
10 lžic olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naložíme do směsi bylinek, prolisovaného česneku, chilli papričky najemno a oleje. Marinujeme cca 3 hodinky nebo přes noc.

  2. Zprudka osmahneme na rozpálené pánvi. Podle toho, jak je chcete mít krvavé nebo propečené, cca 2-5 minut z každé strany.

  3. Z výpeku, co zbyl po smažení masa, můžeme udělat sos- slijeme olej a vrátíme pánev na oheň, podlijeme trochou vody a necháme zredukovat šťávu.

Poznámka

Podávám s ceasar salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s bylinkami a česnekem

Tématické fráze: naložená vepřová panenka vepřová panenka naložená panenka veprova panenka recepty veprova panenka recept naložená vepřová panenka recept recepty z vepřové panenky vepřová panenka na bylinkách vepřová panenka s bylinkou sos k vepřové panence vepřová panenka naložená jak dlouho smazit panenku recept z vepřové panenky recept na vepřovou panenku marinovaná panenka recept veprova panenka jak dlouho smažit vepřovou panenku sos k panence vepřové prsty vepřová panenka s cesnekem

Zapomněl/a jsem heslo