Nutriční hodnoty (Jahodová bábovka s čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 495 kJ / 3 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,24 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
Tuky | 200,18 g |
– nasycené | 119,06 g |
– nenasycené | 71,05 g |
–– mononenasycené | 63,65 g |
–– polynenasycené | 7,40 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 468 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 356,70 g |
– cukry | 166,30 g |
––– laktóza | 5,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
200 g 200 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 200 g |
150-160 g 150-160 g moučkového cukru | Cukr bílý | 155 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
3 lžičky 3 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
30-50 kusů 30-50 kusů čerstvých jahod (tady platí čím více tím lépe) | Jahody čerstvé | |
1/3 1/3 čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
100 ml 100 ml smetany stačí 12% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |