Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 313 kJ / 553 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,62 g |
| Tuky | 39,40 g |
| – nasycené | 25,30 g |
| – nenasycené | 12,09 g |
| –– mononenasycené | 10,85 g |
| –– polynenasycené | 1,23 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 7,36 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 711 mg |
| Sůl | 1,93 g |
| Sacharidy | 23,37 g |
| – cukry | 17,65 g |
| ––– laktóza | 10,17 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší kedluben | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 3 3 velké listy mangoldu (nebo odpovídající množství listového špenátu) | Mangold | |
| 3 3 bílé části jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 smetanový tavený sýr (větší obdélníček) | Sýr tavený | |
| 1/2 1/2 Hermelínu (já použila pikantní paprikový), možno i Nivu | Hermelín | 50 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| trochu trochu másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |