Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 313 kJ /
553 kcal
Bílkoviny23,29 g
– z toho živočišné bílkoviny18,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,62 g
Tuky39,40 g
– nasycené25,30 g
– nenasycené12,09 g
–– mononenasycené10,85 g
–– polynenasycené1,23 g
––– omega 30,35 g
Vláknina7,36 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 711 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy23,37 g
– cukry17,65 g
––– laktóza10,17 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší kedluben Kedluben čerstvý 180 g
3 3 velké listy mangoldu (nebo odpovídající množství listového špenátu) Mangold
3 3 bílé části jarních cibulek Cibulka jarní čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 1 smetanový tavený sýr (větší obdélníček) Sýr tavený
1/2 1/2 Hermelínu (já použila pikantní paprikový), možno i Nivu Hermelín 50 g
250 ml 250 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 250 ml
čerstvá bazalka Bazalka čerstvá
trochu trochu másla Máslo kravské
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.