Nutriční hodnoty (Kedlubnovo-mangoldová omáčka na těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 313 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,29 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,62 g |
Tuky | 39,40 g |
– nasycené | 25,30 g |
– nenasycené | 12,09 g |
–– mononenasycené | 10,85 g |
–– polynenasycené | 1,23 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 7,36 g |
Cholesterol | 132 mg |
Sodík | 711 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 23,37 g |
– cukry | 17,65 g |
––– laktóza | 10,17 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší kedluben | Kedluben čerstvý | 180 g |
3 3 velké listy mangoldu (nebo odpovídající množství listového špenátu) | Mangold | |
3 3 bílé části jarních cibulek | Cibulka jarní čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 smetanový tavený sýr (větší obdélníček) | Sýr tavený | |
1/2 1/2 Hermelínu (já použila pikantní paprikový), možno i Nivu | Hermelín | 50 g |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
trochu trochu másla | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |