Nutriční hodnoty (Barevné a chutné bramborové smaženky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 181 kJ / 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,50 g |
| Tuky | 99,22 g |
| – nasycené | 44,66 g |
| – nenasycené | 49,07 g |
| –– mononenasycené | 41,61 g |
| –– polynenasycené | 7,46 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 588 mg |
| Sodík | 1,84 g |
| Sůl | 4,52 g |
| Sacharidy | 4,50 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| brambory uvařené (počet je libovolný) | Brambor zimní | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 5 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 100 g 100 g anglické slaniny (klobása ) | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 velká mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru nebo celeru | Celer řapíkatý | |
| petrželka nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kečup nebo tatarka na ozdobu | Kečup sladký | |
| olej na smažení | Olej řepkový |