Nutriční hodnoty (Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 266 kJ / 2 693 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,59 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,62 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,97 g | 
| Tuky | 183,77 g | 
| – nasycené | 85,63 g | 
| – nenasycené | 90,96 g | 
| –– mononenasycené | 77,17 g | 
| –– polynenasycené | 13,79 g | 
| ––– omega 3 | 0,35 g | 
| Vláknina | 39,14 g | 
| Cholesterol | 606 mg | 
| Sodík | 7,44 g | 
| Sůl | 18,38 g | 
| Sacharidy | 189,67 g | 
| – cukry | 34,14 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g | 
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| hladká mouka (půl na půl. Množství podle potřeby) Dneska každá váží jinak . | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 ks 2 ks Vejce | Vejce slepičí | 126 g | 
| sádlo na omaštění | Sádlo vepřové | |
| cukr do zelí | Cukr bílý | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| trochu trochu pepře | Pepř černý | |
| 1 ks 1 ks velké cibule | Cibule čerstvá | 69 g | 
| 20 dkg 20 dkg slaniny (špeku) | Špek | 200 g | 
| vařené uzené maso ( bok, krkovička ..) | Vepřová plec uzená | |
| 0,5 kg 0,5 kg kysané zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |