Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie11 266 kJ /
2 693 kcal
Bílkoviny51,59 g
– z toho živočišné bílkoviny22,62 g
– z toho rostlinné bílkoviny28,97 g
Tuky183,77 g
– nasycené85,63 g
– nenasycené90,96 g
–– mononenasycené77,17 g
–– polynenasycené13,79 g
––– omega 30,35 g
Vláknina39,14 g
Cholesterol 606 mg
Sodík 7,44 g
Sůl18,38 g
Sacharidy189,67 g
– cukry34,14 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg brambor Brambor zimní 1000 g
hrubá mouka Mouka pšeničná hrubá
hladká mouka (půl na půl. Množství podle potřeby) Dneska každá váží jinak . Mouka pšeničná hladká
2 ks 2 ks Vejce Vejce slepičí 126 g
sádlo na omaštění Sádlo vepřové
cukr do zelí Cukr bílý
Sůl Sůl mořská
trochu trochu pepře Pepř černý
1 ks 1 ks velké cibule Cibule čerstvá 69 g
20 dkg 20 dkg slaniny (špeku) Špek 200 g
vařené uzené maso ( bok, krkovička ..) Vepřová plec uzená
0,5 kg 0,5 kg kysané zelí Zelí bílé kvašené 500 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.