Nutriční hodnoty (Strapačky se zelím a uzeným trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 11 266 kJ / 2 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,62 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 28,97 g |
Tuky | 183,77 g |
– nasycené | 85,63 g |
– nenasycené | 90,96 g |
–– mononenasycené | 77,17 g |
–– polynenasycené | 13,79 g |
––– omega 3 | 0,35 g |
Vláknina | 39,14 g |
Cholesterol | 606 mg |
Sodík | 7,44 g |
Sůl | 18,38 g |
Sacharidy | 189,67 g |
– cukry | 34,14 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
hladká mouka (půl na půl. Množství podle potřeby) Dneska každá váží jinak . | Mouka pšeničná hladká | |
2 ks 2 ks Vejce | Vejce slepičí | 126 g |
sádlo na omaštění | Sádlo vepřové | |
cukr do zelí | Cukr bílý | |
Sůl | Sůl mořská | |
trochu trochu pepře | Pepř černý | |
1 ks 1 ks velké cibule | Cibule čerstvá | 69 g |
20 dkg 20 dkg slaniny (špeku) | Špek | 200 g |
vařené uzené maso ( bok, krkovička ..) | Vepřová plec uzená | |
0,5 kg 0,5 kg kysané zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |