Nutriční hodnoty (Polentový koláč s mangoldem a cibulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 642 kJ / 631 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,97 g |
| Tuky | 41,17 g |
| – nasycené | 17,42 g |
| – nenasycené | 16,06 g |
| –– mononenasycené | 13,44 g |
| –– polynenasycené | 2,62 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 840 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,01 g |
| Sacharidy | 25,32 g |
| – cukry | 21,84 g |
| ––– laktóza | 17,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku instantní polenty | Polenta | |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 polévková lžíce másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| hrst hrst čerstvého spařeného mangoldu ( nebo špenátu) | Mangold | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 125 ml 125 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| sýr feta nebo balkánský ( kdo má rád, dá kozí) | Sýr feta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |