Nutriční hodnoty (Jehněčí kýta na žampiónech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 045 kJ / 1 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,85 g |
| Tuky | 69,02 g |
| – nasycené | 39,38 g |
| – nenasycené | 24,55 g |
| –– mononenasycené | 22,52 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 22,50 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 25,15 g |
| – cukry | 13,30 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g jehněčí kýty | Jehněčí kýta | 500 g |
| 2-3 2-3 cibule | Cibule čerstvá | 175 g |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |