Nutriční hodnoty (Šlehačková bábovka s lískovými oříšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 016 kJ / 4 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 32,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,63 g |
Tuky | 162,68 g |
– nasycené | 62,46 g |
– nenasycené | 88,00 g |
–– mononenasycené | 74,15 g |
–– polynenasycené | 13,85 g |
––– omega 3 | 1,21 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 437 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 553,15 g |
– cukry | 279,25 g |
––– laktóza | 7,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 hrnku 1,5 hrnku mouky hladké (nebo polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
250 ml 250 ml 33% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 hrnek 1 hrnek mletého cukru | Cukr bílý | 250 g |
1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
100 g 100 g lískových oříšků | Lískový ořech | 100 g |
tuk (na vymazání formy) | Margarín | |
mouka (na vysypání) | Mouka pšeničná hladká |