Nutriční hodnoty (Šlehačková bábovka s lískovými oříšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 016 kJ / 4 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,63 g |
| Tuky | 162,68 g |
| – nasycené | 62,46 g |
| – nenasycené | 88,00 g |
| –– mononenasycené | 74,15 g |
| –– polynenasycené | 13,85 g |
| ––– omega 3 | 1,21 g |
| Vláknina | 19,75 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 437 mg |
| Sůl | 1,36 g |
| Sacharidy | 553,15 g |
| – cukry | 279,25 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku mouky hladké (nebo polohrubé) | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 ml 250 ml 33% smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 100 g 100 g lískových oříšků | Lískový ořech | 100 g |
| tuk (na vymazání formy) | Margarín | |
| mouka (na vysypání) | Mouka pšeničná hladká |