Nutriční hodnoty (Nové brambory, zapečené v okořeněné zakysané smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 333 kJ / 1 753 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 71,40 g |
| – nasycené | 43,50 g |
| – nenasycené | 20,43 g |
| –– mononenasycené | 18,40 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 900 mg |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 214,62 g |
| – cukry | 24,62 g |
| ––– laktóza | 14,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
| 350 ml 350 ml zakysané smetany (smetanového jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 350 ml |
| 1-2 PL 1-2 PL másla | Máslo kravské | 15 g |
| 2 cm 2 cm strouhaného zázvoru (nebo 4 stroužky prolisovaného česneku ) | Zázvor sušený | |
| 40 g 40 g jemně strouhaného sýra parmazánu | Parmezán | 40 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| petrželka (pažitka) na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
| gyros | Provensálské koření | |
| houbové koření apod. | Provensálské koření |