Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nové brambory, zapečené v okořeněné zakysané smetaně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 333 kJ /
1 753 kcal
Bílkoviny51,91 g
– z toho živočišné bílkoviny21,91 g
– z toho rostlinné bílkoviny30,00 g
Tuky71,40 g
– nasycené43,50 g
– nenasycené20,43 g
–– mononenasycené18,40 g
–– polynenasycené2,03 g
––– omega 30,52 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 900 mg
Sůl2,55 g
Sacharidy214,62 g
– cukry24,62 g
––– laktóza14,62 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg nových brambor Brambor raný 1000 g
350 ml 350 ml zakysané smetany (smetanového jogurtu) Smetana kravská zakysaná 12% 350 ml
1-2 PL 1-2 PL másla Máslo kravské 15 g
2 cm 2 cm strouhaného zázvoru (nebo 4 stroužky prolisovaného česneku ) Zázvor sušený
40 g 40 g jemně strouhaného sýra parmazánu Parmezán 40 g
sůl Sůl mořská
čerstvý mletý pepř Pepř černý mletý
špetka špetka muškátového květu Muškát květ sušený
petrželka (pažitka) na ozdobu Petržel nať čerstvá
gyros Provensálské koření
houbové koření apod. Provensálské koření

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.