Nutriční hodnoty (Nové brambory, zapečené v okořeněné zakysané smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 333 kJ / 1 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,91 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 71,40 g |
– nasycené | 43,50 g |
– nenasycené | 20,43 g |
–– mononenasycené | 18,40 g |
–– polynenasycené | 2,03 g |
––– omega 3 | 0,52 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 900 mg |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 214,62 g |
– cukry | 24,62 g |
––– laktóza | 14,62 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg nových brambor | Brambor raný | 1000 g |
350 ml 350 ml zakysané smetany (smetanového jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 350 ml |
1-2 PL 1-2 PL másla | Máslo kravské | 15 g |
2 cm 2 cm strouhaného zázvoru (nebo 4 stroužky prolisovaného česneku ) | Zázvor sušený | |
40 g 40 g jemně strouhaného sýra parmazánu | Parmezán | 40 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
petrželka (pažitka) na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
gyros | Provensálské koření | |
houbové koření apod. | Provensálské koření |