Nutriční hodnoty (Zapečené brambory s anglickou slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 249 kJ / 2 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,94 g |
| Tuky | 188,40 g |
| – nasycené | 86,72 g |
| – nenasycené | 92,92 g |
| –– mononenasycené | 79,08 g |
| –– polynenasycené | 13,83 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 34,60 g |
| Cholesterol | 788 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 8,53 g |
| Sacharidy | 182,85 g |
| – cukry | 22,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Brambory 1 kg 1 kg (můžeme použít taky nepředsmažené syrové hranolky) | Brambor zimní | 1000 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 20 dkg 20 dkg středně tučné anglické slaniny | Anglická slanina | 200 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2-3 2-3 vajíčka | Vejce slepičí | 175 g |
| sýr (plátky) | Sýr kravský tvrdý 30% |