Nutriční hodnoty (Pečená treska na špenátovém hnízdě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 421 kJ / 2 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 116,58 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 16,92 g |
Tuky | 169,30 g |
– nasycené | 68,70 g |
– nenasycené | 96,47 g |
–– mononenasycené | 81,49 g |
–– polynenasycené | 14,98 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 23,26 g |
Cholesterol | 502 mg |
Sodík | 2,65 g |
Sůl | 7,11 g |
Sacharidy | 39,59 g |
– cukry | 14,98 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 stroužky 4 stroužky česneku (může být i medvědí česnek) | Česnek čerstvý | 28 g |
500 g 500 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 500 g |
4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
150 ml 150 ml smetany na vaření (12 %) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
600 g 600 g tresky | Treska filet | 600 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100-150 g 100-150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 125 g |
1 1 citron (šťáva) | Citrón čerstvý | 90 g |