Tvarožník bez mouky

Sudet Kuchařka: Sudet

Doba přípravy: 20 minut 12 porcí Moučníky , Ostatní 8 názorů

Suroviny

Těsto:
6 vajec
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 g másla
8 polévkových lžic dětské krupičky
2 sáčky vanilkového pudinku
4 vaničky měkkého polotučného tvarohu
1 kypřicí prášek
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme do pěny celá vejce s oběma cukry. Důkladně zašleháme pokrájené máslo pokojové teploty.

  2. Přidáme krupičku, vsypeme pudinky, zašleháme, přidáme tvarohy, po prošlehání nakonec přidáme kypřicí prášek.

  3. Dáme na pekáč vyložený papírem a upečeme do červena při 170 st.

Poznámka

Těsto může být polohusté, já mám těsto spíš ,,lité". Tento tvarožník je šťavnatý, hooódně tvarohový a ani trošku suchý!

(Nedoporučuji zaměňovat máslo za rostlinný tuk, v těstě pak vznikají hrudky.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 185 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarožník bez mouky

  • Frantiska Frantiska

    vyzkouseno presne podle receptu :) a cele vejce z cukrem se vyšlehaly naprosto dokonale do pěny. Nebyl žádný rozdíl mezi použitím celých vajec a nebo bílky vyšlehat zvlášť. Tentokrát se snědl na posezení.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Frantiska: To je nějaký divný tvarožník, co se v noci papá sám!:-O

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Zatím je to nejlepší tvarožník, co jsem kdy zkoušela. Ale sníh z bílků jsem šlehala zvlášť, příště zkusím přesně podle receptu. Fotka se mi moc nepovedla a do rána se půlka snědla.

    Moc děkuji za recept

    Odpovědět

  • Sudet Sudet(autorka receptu)

    jekyll: V originálu je celozrná krupice, upravila jsem si recept tak, aby se povedl. Takto se mi osvědčil nejlépe. Až narazím na celozrnou krupici, zkusím to s ní.:yes:

    Odpovědět

  • jekyll jekyll

    Sudet: Děkuji.
    (Osobně u tohoto typu buchet používám krupici hrubou. Bývá to "ještě šťavnatější " a struktura mi vyhovuje víc. Ale to je věc názoru. Určitě recept zkusím i v originálu.)

    Odpovědět

  • Sudet Sudet(autorka receptu)

    Tak ona se dá použít i celozrná krupice, ale mě se to osvědčilo takto.
    Pekáč jsem použila 30/18cm, aby byl tvarožník 4cm vysoký:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, když ona krupice je také mouka. Jinak bezvadné :-)

    Odpovědět

  • jekyll jekyll

    Že bez mouky! A krupice je jako co? Umělá hmota? :-O
    Ale recept udělám. Na jak velký plech to vyjde?

    Odpovědět

Tématické fráze: tvaroznik bez mouky tvaroznik tvarožník recept recept na tvarožník recepty bez mouky tvaroznik recepty pravý tvarožník nejlepší tvarožník bez mouky recept na tvarožník bez mouky tvarožník s krupici tbaroznik tvarožník s krupičky recepty tvarožník tvarožník z krupice rychlý tvaroznik bez mouky recept na pravý tvaroznik recept tvarožník recepty z hladké mouky tvarožník bez tuku

Zapomněl/a jsem heslo