Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu jsme kromě zeleniny přidali také červené víno a bylinky.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

8. 1. 2012 15:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 590 kJ / 1 575 kcal
Bílkoviny214,48 g
Tuky26,80 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 496 mg
Sodík 565 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy36,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Líčka jsem jedla naposledy jako dítě a už jsem na ně pomalu zapomněla. Ale nedávno jsem je dostala jako "dárek" a tak jsem je připravila dle své chuti a inspirace netem.

Mouky se na zahuštění nepoužívá příliš - úplně stačí propasírovaná šťáva z masa. Ale pokud chcete mít šťávy víc, tak použijte tak max. jednu lžíci - jinak se připravíte o ten skvělý chuťový zážitek, jen z uvedených surovin ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova

20. 6. 2020 14:21

:yes::yes::yes:nádherná prezentace skvělého receptu :-K

Lukiki

9. 5. 2020 13:20

Výborný recept.. Masíčko krásně měkounké... Šťávička bez dalšího zahušťování suprová... Díky moc ;-)

lubinka

17. 2. 2019 06:37

Skvělý recept,určitě udělám, dělala jsem už hovězí líčka opakovaně, vepřová zatím ne, pokud lička OD VEPŘÍKA SEŽENU URČITĚ UDĚLÁM, PŘIDÁVÁM BOD:yes: a dávám do oblíbených :-K

taddy1 taddy1

28. 1. 2019 00:31

Dnes jsem podle tohoto receptu líčka udělala a byla luxusní. Děkuji za super recept. :-)

clupmi clupmi

7. 2. 2018 06:29

Děláme podobně jen z hovězích líček. Špatně se shánějí, mají je málokdy, vozí je z Polska. Je to náramná mňamka. :yes:
www.miric.cz

marie

13. 10. 2017 18:43

je to super lahůdka<3

Lenka

18. 6. 2016 11:55

líčka jsou v troubě, krásně voní a už se těším :-) děkuji za super recept!

isindy isindy

28. 12. 2015 13:57

Mirčo, super, doma už stálice, někdy vepřová, jindy hovězí líčka a za pomoci pomalého hrnce je to luxusní a téměř bezpracná záležitost... přidávám navíc pár špalíčků mrkve pomalit k masu :yes:

Petra Chýle

25. 12. 2014 19:20

Tááák právě je vařím :). Jsem zvědavá jaká budu kuchařka, ale postupuji dle receptu tak snad bude bašta...mě zase k tomu asi půjdou bramborové knedlíky....:) tak uvidím.. :-K děkuji za krásný recept :yes:

milada

30. 4. 2014 11:44

výborný recept:-))!!!dnes jsem vyzkoušela,akorát jsem pekla 2,5hod.

Simona Skolakova Simona Skolakova

1. 4. 2014 14:32

Tento receptík na mne vykoukl z náhodných;-)Miri to je super receptík a foto super;-):yes:
Nikdy jsem líčka nejedla a bohužel nepotkala ani v obchodě:-8,ale naděje svítá, v rodině se objevil řezník,tak snad budu mít štěstí a přes něj konečně budu mít to hlavní k receptu - líčka;-):-D,ale dávám bodík moc se mi to líbí;-):yes:+

lichma

29. 3. 2013 14:23

Koupila jsem dvě kila čerstvých líček a budu je připravovat už podruhé, tentokrát k slavnostnímu velikonočnímu obědu. Vřele tento recept doporučuji. I "frfně", které nesnáší tučné maso a hužvičky slupnou líčko a nenimrají se v něm. Je to opravdu luxusní maso za dobrou cenu a v této úpravě naprosto bezkonkurenční:yes::yes::-))

janatka janatka

26. 2. 2013 12:30

Tak jsem líčka sehnala z domácí zabíjačky:-)Konečně jsme to mohli ochutnat,luxusní žrádilko:-pjá jsem tu zeleninu ponechala v té konečné šťávičce,úplně se rozvařila a zahustila sos,příloha rýže.:-K;-)

jankohrasko

22. 1. 2013 17:37

výborná omáčka na zvěřinu.

renata

18. 1. 2013 11:11

recept vypadá opravdu úžasně..:-p chci se jen zeptat..myslíte, že je možné použít i u vepř.palců??:-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřová líčka vepřová líčka recept vepřová líčka na víně veprove licka recept na vepřová líčka vepřová líčka na červeném víně vepřová líčka recepty recepty vepřová líčka vepřové líčka na víně veprove lička recept recepty na vepřová líčka jak uvařit vepřová líčka co jsou vepřová líčka recept vepřová líčka recept vepřová líčka na víně recept na vepřove lička recepty vepřové lička líčka vepřová vepřové líčka - recept vepřové líčka recepty

Suroviny: líčka vepřová, sůl, pepř bílý mletý, olej, máslo, cibule, mrkev, petržel, celer, pórek, protlak rajský, tymián, rozmarýn čerstvý, jalovec, víno červené suché, vývar masový, mouka hladká

TopRecepty.cz

Voňavá vepřová líčka s červeným vínem a bylinkami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQlk