Nutriční hodnoty (Skořicový pletenec (Estonský kringel))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 17 214 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,91 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 75,78 g |
Tuky | 153,42 g |
– nasycené | 88,31 g |
– nenasycené | 57,45 g |
–– mononenasycené | 46,41 g |
–– polynenasycené | 11,04 g |
––– omega 3 | 1,12 g |
Vláknina | 24,56 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 3,37 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 578,42 g |
– cukry | 159,29 g |
––– laktóza | 13,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
2 2 žloutky (nebo 1 vejce) | Vaječný žloutek | 46 g |
50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
5-10 lžic 5-10 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
1-3 lžičky 1-3 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |