Nutriční hodnoty (Skořicový pletenec (Estonský kringel))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 17 214 kJ / 4 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,78 g |
| Tuky | 153,42 g |
| – nasycené | 88,31 g |
| – nenasycené | 57,45 g |
| –– mononenasycené | 46,41 g |
| –– polynenasycené | 11,04 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 24,56 g |
| Cholesterol | 823 mg |
| Sodík | 3,37 g |
| Sůl | 8,32 g |
| Sacharidy | 578,42 g |
| – cukry | 159,29 g |
| ––– laktóza | 13,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 žloutky (nebo 1 vejce) | Vaječný žloutek | 46 g |
| 50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 5-10 lžic 5-10 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 90 g |
| 1-3 lžičky 1-3 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |