Nutriční hodnoty (Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 355 kJ / 563 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,45 g |
| Tuky | 34,05 g |
| – nasycené | 21,85 g |
| – nenasycené | 11,63 g |
| –– mononenasycené | 7,82 g |
| –– polynenasycené | 3,81 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 19,35 g |
| Cholesterol | 69 mg |
| Sodík | 670 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 31,41 g |
| – cukry | 6,74 g |
| ––– laktóza | 2,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| 2 hrsti 2 hrsti celerových lístků | Celer řapíkatý | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce paprikové pasty nebo 2 lžičky mleté papriky | Pasta papriková | 15 g |
| 50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| 1,5 litru 1,5 litru vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
| 3 krajíce 3 krajíce staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |