Nutriční hodnoty (Houbová polévka s celerovou natí a chlebovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 355 kJ / 563 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,54 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,45 g |
Tuky | 34,05 g |
– nasycené | 21,85 g |
– nenasycené | 11,63 g |
–– mononenasycené | 7,82 g |
–– polynenasycené | 3,81 g |
––– omega 3 | 0,63 g |
Vláknina | 19,35 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 670 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 31,41 g |
– cukry | 6,74 g |
––– laktóza | 2,06 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g lesních hub | Hřib čerstvý | 300 g |
2 hrsti 2 hrsti celerových lístků | Celer řapíkatý | |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1 lžíce 1 lžíce paprikové pasty nebo 2 lžičky mleté papriky | Pasta papriková | 15 g |
50 ml 50 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
1,5 litru 1,5 litru vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
3 krajíce 3 krajíce staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
olej | Olej řepkový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |