Nutriční hodnoty (Máslový řízek podle p. Sapíka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 789 kJ / 1 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 142,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 140,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 54,47 g |
| – nasycené | 18,78 g |
| – nenasycené | 23,97 g |
| –– mononenasycené | 20,37 g |
| –– polynenasycené | 3,60 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 953 mg |
| Sodík | 549 mg |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 20,75 g |
| – cukry | 5,75 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové plece (libové) | Vepřová plec | 600 g |
| 100-150 ml 100-150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| trochu trochu nastrouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý |