Nutriční hodnoty (Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 741 kJ / 1 372 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,05 g |
| Tuky | 78,56 g |
| – nasycené | 46,34 g |
| – nenasycené | 27,54 g |
| –– mononenasycené | 24,21 g |
| –– polynenasycené | 3,33 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 478 mg |
| Sodík | 603 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 112,46 g |
| – cukry | 13,06 g |
| ––– laktóza | 9,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g tvrdého tvarohu | Tvaroh tvrdý | 250 g |
| 70 g 70 g dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 70 g |
| 70 g 70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| 70 g 70 g změklého másla | Máslo kravské | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| ovoce (meruňky, jablka, jahody) | Jahody čerstvé | |
| rozpuštěné máslo | Máslo kravské | |
| strouhaný tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| měkký tvaroh s jogurtem (nebo zakysanou smetanou) a vanilkovým cukrem | Tvaroh polotučný | |
| mletá skořice s cukrem (knedlíky s jablky) | Skořice ceylonská mletá | |
| mák s cukrem a rozpuštěným sádlem (švestkové knedlíky) | Cukr bílý | |
| mleté oříšky s cukrem (pomerančové knedlíky) | Lískový ořech |