Nutriční hodnoty (Jehněčí netradičně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 999 kJ / 1 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 207,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 203,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,33 g |
| Tuky | 55,97 g |
| – nasycené | 25,04 g |
| – nenasycené | 21,70 g |
| –– mononenasycené | 19,18 g |
| –– polynenasycené | 2,52 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 13,81 g |
| Cholesterol | 780 mg |
| Sodík | 783 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 60,75 g |
| – cukry | 31,13 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jehněčího masa s kostí | Jehněčí kýta | 1000 g |
| 2 2 střední jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 větvička 1 větvička tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 větvička 1 větvička bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 1 větvička 1 větvička šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/2 l 1/2 l bílého suchého vína | Víno bílé suché | 500 ml |