Nutriční hodnoty (Kuřecí prsa se sladkým ředkvičkovým přelivem a bylinkovou bramborovou kaší)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 037 kJ / 1 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,60 g |
| Tuky | 72,55 g |
| – nasycené | 38,60 g |
| – nenasycené | 32,62 g |
| –– mononenasycené | 29,42 g |
| –– polynenasycené | 3,21 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 178 mg |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,35 g |
| Sacharidy | 113,31 g |
| – cukry | 34,84 g |
| ––– laktóza | 10,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 kuřecí řízky | Kuře prso | |
| 1 1 větší svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 40-50 g 40-50 g másla | Máslo kravské | 45 g |
| 1 lžička 1 lžička medu | Med nepasterovaný | 18 g |
| 1 lžička 1 lžička moučkového cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 22.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý zázvor | Zázvor sušený mletý | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička nasekaných bylinek - pažitka, bazalka, petrželka | Petržel nať čerstvá | 5 g |