Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňový tažený závin)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 085 kJ /
4 323 kcal
Bílkoviny76,54 g
– z toho živočišné bílkoviny18,41 g
– z toho rostlinné bílkoviny58,13 g
Tuky150,50 g
– nasycené85,67 g
– nenasycené56,73 g
–– mononenasycené46,78 g
–– polynenasycené9,95 g
––– omega 30,96 g
Vláknina29,00 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy652,00 g
– cukry323,75 g
––– laktóza1,20 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
450 g 450 g hladké mouky + na poprášení Mouka pšeničná hladká 450 g
2 2 polévkové lžíce octa Ocet lihový
5 5 polévkové lžíce teplé vody Voda
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
90 g 90 g rozpuštěného másla Máslo kravské 90 g
90 g 90 g moučkového cukru Cukr bílý 90 g
špetka špetka soli Sůl mořská
500 g 500 g nastrouhané dýně Dýně čerstvá 500 g
citronová šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
200 g 200 g cukru Cukr bílý 200 g
2 2 kávové lžičky mleté skořice Skořice ceylonská mletá
60 g 60 g rozehřátého másla Máslo kravské 60 g
2 2 vanilkové cukry Cukr vanilkový
2 2 kávové lžičky koření na Jablkový závin od Kotányi Perníkové koření
4 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu Kokos strouhaný
5 g 5 g mandlových lupínků Mandle loupané 5 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.