Nutriční hodnoty (Dýňový tažený závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 085 kJ / 4 323 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 76,54 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,41 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,13 g | 
| Tuky | 150,50 g | 
| – nasycené | 85,67 g | 
| – nenasycené | 56,73 g | 
| –– mononenasycené | 46,78 g | 
| –– polynenasycené | 9,95 g | 
| ––– omega 3 | 0,96 g | 
| Vláknina | 29,00 g | 
| Cholesterol | 901 mg | 
| Sodík | 211 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 652,00 g | 
| – cukry | 323,75 g | 
| ––– laktóza | 1,20 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 450 g 450 g hladké mouky + na poprášení | Mouka pšeničná hladká | 450 g | 
| 2 2 polévkové lžíce octa | Ocet lihový | |
| 5 5 polévkové lžíce teplé vody | Voda | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 90 g 90 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 90 g | 
| 90 g 90 g moučkového cukru | Cukr bílý | 90 g | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g nastrouhané dýně | Dýně čerstvá | 500 g | 
| citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g | 
| 2 2 kávové lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 60 g 60 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 60 g | 
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 2 2 kávové lžičky koření na Jablkový závin od Kotányi | Perníkové koření | |
| 4 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | |
| 5 g 5 g mandlových lupínků | Mandle loupané | 5 g |