Nutriční hodnoty (Dýňový tažený závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 085 kJ / 4 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,41 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,13 g |
Tuky | 150,50 g |
– nasycené | 85,67 g |
– nenasycené | 56,73 g |
–– mononenasycené | 46,78 g |
–– polynenasycené | 9,95 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 901 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 652,00 g |
– cukry | 323,75 g |
––– laktóza | 1,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g hladké mouky + na poprášení | Mouka pšeničná hladká | 450 g |
2 2 polévkové lžíce octa | Ocet lihový | |
5 5 polévkové lžíce teplé vody | Voda | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
90 g 90 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 90 g |
90 g 90 g moučkového cukru | Cukr bílý | 90 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
500 g 500 g nastrouhané dýně | Dýně čerstvá | 500 g |
citronová šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
2 2 kávové lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
60 g 60 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 60 g |
2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
2 2 kávové lžičky koření na Jablkový závin od Kotányi | Perníkové koření | |
4 4 polévkové lžíce strouhaného kokosu | Kokos strouhaný | |
5 g 5 g mandlových lupínků | Mandle loupané | 5 g |