Nutriční hodnoty ("Francouzské" masové bochánky na cuketové směsi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 715 kJ / 1 844 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 98,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,38 g |
| Tuky | 142,73 g |
| – nasycené | 61,93 g |
| – nenasycené | 72,54 g |
| –– mononenasycené | 58,94 g |
| –– polynenasycené | 13,59 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 597 mg |
| Sodík | 1,49 g |
| Sůl | 3,53 g |
| Sacharidy | 33,20 g |
| – cukry | 16,65 g |
| ––– laktóza | 6,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého masa | Vepřový ořez | 500 g |
| 1 sáček 1 sáček koření Francouzské brambory | Grilovací koření | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 stonky 2 stonky zelené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 30 ml |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2-3 2-3 mladé cukety | Cuketa čerstvá | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g prorostlé slaniny v celku | Špek | 50 g |
| 1/2 paličky 1/2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 40 g |
| 100 ml 100 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 50 g 50 g sýru typu gouda | Gouda 45% t. v s. | 50 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská |