Nutriční hodnoty (Bramborovo-pórkový krém se slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 205 kJ / 766 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,83 g |
| Tuky | 38,92 g |
| – nasycené | 24,94 g |
| – nenasycené | 14,56 g |
| –– mononenasycené | 11,44 g |
| –– polynenasycené | 3,12 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 118 mg |
| Sodík | 196 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 78,50 g |
| – cukry | 27,60 g |
| ––– laktóza | 5,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 7 7 silnějších plátků slaniny | Špek | |
| 400 g 400 g pórku | Pórek čerstvý | 400 g |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1500 ml |
| 150 ml 150 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |