Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s fazolemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 567 kJ / 613 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,66 g |
Tuky | 22,04 g |
– nasycené | 12,82 g |
– nenasycené | 8,88 g |
–– mononenasycené | 1,99 g |
–– polynenasycené | 6,89 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 19,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 196 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 77,83 g |
– cukry | 27,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g dýně hokaido (nebo dužiny máslové, muškátové) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 300 g |
1 1 konzerva červených fazolí | Fazole červená ledvina sterilované | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru (nebo petržele) | Celer bulva čerstvá | |
2 lžíce 2 lžíce sterilovaných kukuřičných zrn | Kukuřice sterilovaná | 30 g |
1 1 čerstvá paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
máslo | Máslo kravské | |
2 lžíce 2 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 30 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 l 1 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |