Rumfordská polévka (jušele)
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji krajíčkem dobrého chleba, může se stát i vaší oblíbenou podzimní polévkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 863 kJ / 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,87 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 22,31 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer před vařením polévky namočíme loupaný hrách, do druhého hrnce kroupy. Omyté, posolené a opepřené kuřecí skelety dáme do pekáčku spolu s rozkrojenou neloupanou cibuli, podlijeme trochou vody a upečeme.
Krok 2: Druhý den nakrájíme brambory, mrkev, celer a nadrobno zázvor i česnek. Opečené skelety dáme i s výpekem a cibulí do hrnce, přidáme zeleninu a brambory a propláchnuté kroupy, namočený hrách a vaříme doměkka.
Krok 3: Když je zelenina v polévce uvařená a brambory také, vyndáme skelety, obereme je a maso přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme, můžeme ještě přidat čerstvý nastrouhaný (nebo sušený) zázvor. Do hotové polévky přidejte nasekanou petrželku.
Zveřejněno 5. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Moje poznámka
Rumfordská polévka (jušele)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3xqn
Nejnovější recepty
Kokosové špičky s rumovou náplní
Přidáno před 49 minutami
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 19 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Romadúr v pivu
klukznemanic před 5 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 5 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 8 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 16 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 19 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 19 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 21 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 22 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 11. 12. 2024 13:06
Tématické fráze:
rumfurdská polévka,
polévka rumfurdská,
rumfurdska polévka recept,
rundfordská polévka recept,
polívka rumfordská,
rumfurdska,
rychtarska polievka,
runfurdská polévka recept,
runfordská polévka recept,
rumfordská polívka,
- polévka rumfurdská recept,
polivka pro chude,
rumfrtská polévka,
rychtarska polívka,
polívka s čerstvého hrachu,
recept rumfurdska polevka,
rundfurdska polevka,
rumfurdská polévka recept nejlepší,
bavorska gulasova polevka recept,
runfurdska polevka
Suroviny:
skelet kuřecí,
cibule,
česnek,
zázvor,
brambory,
mrkev,
celer,
kroupy,
hrách,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)