Nutriční hodnoty (Švadlenčina polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 448 kJ / 346 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 15,37 g |
| – nasycené | 3,66 g |
| – nenasycené | 7,07 g |
| –– mononenasycené | 5,61 g |
| –– polynenasycené | 1,46 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 4,75 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 28,70 g |
| – cukry | 3,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g sýrových nití (Albert, viz obr.) | ||
| 5 5 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 3 3 brambory (mohou být i uvařené) | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 smetany na vaření po 190 g (Albert) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| Cca 200 ml 200 ml vody nebo vývaru | Voda | 200 ml |
| Kousek Kousek másla | Máslo kravské | |
| pár lístků lístků bazalky nebo jiné bylinky – třeba pažitka, petrželka apod. | Bazalka čerstvá | |
| Pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| maggi | Polévkové koření tekuté |