Nutriční hodnoty (Pikantní čalamáda od babičky z Bulharska)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 525 kJ / 4 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,50 g |
| Tuky | 259,20 g |
| – nasycené | 19,40 g |
| – nenasycené | 228,10 g |
| –– mononenasycené | 159,05 g |
| –– polynenasycené | 69,05 g |
| ––– omega 3 | 20,50 g |
| Vláknina | 117,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 870 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 415,00 g |
| – cukry | 330,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 kg 2,5 kg zelí | Zelí bílé čerstvé | 2500 g |
| 1/2 kg 1/2 kg čerstvých paprik | Paprika červená čerstvá | 500 g |
| 1/2 kg 1/2 kg cibule | Cibule čerstvá | 500 g |
| 1/2 kg 1/2 kg mrkve | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1/4 l 1/4 l octu | Ocet lihový | 250 ml |
| 1/4 l 1/4 l oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 1 sáček 1 sáček DEKA | Sůl mořská |