Nutriční hodnoty (Zelná polévka se salámem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 001 kJ / 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,05 g |
| Tuky | 26,63 g |
| – nasycené | 14,23 g |
| – nenasycené | 11,60 g |
| –– mononenasycené | 5,05 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 6,95 g |
| Cholesterol | 106 mg |
| Sodík | 922 mg |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 38,35 g |
| – cukry | 8,55 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 150 g |
| 2-3 2-3 menší brambory | Brambor zimní | 125 g |
| vývar (i z kostky) | Vývar hovězí | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 dcl 1 dcl smetany (i zakysané) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| slanina | Špek | |
| 100 g 100 g měkkého salámu (i klobása) | Měkký salám | 100 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |