Nutriční hodnoty (Makrela s nivou na pomerančích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 316 kJ / 1 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,44 g |
| Tuky | 114,30 g |
| – nasycené | 74,15 g |
| – nenasycené | 38,81 g |
| –– mononenasycené | 34,67 g |
| –– polynenasycené | 4,15 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 80,36 g |
| Cholesterol | 362 mg |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 174,33 g |
| – cukry | 13,61 g |
| ––– laktóza | 2,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuchyňsky upravené makrely | Makrela | |
| 1 1 velký šťavnatý pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku utřené se solí | Česnek čerstvý | 14 g |
| 8 8 celých neoloupaných stroužků česneku | Česnek čerstvý | 560 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| brambory | Brambor zimní |