Nutriční hodnoty (Sýrová polévka z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 575 kJ / 1 093 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 134,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,66 g |
| Tuky | 35,54 g |
| – nasycené | 20,18 g |
| – nenasycené | 11,89 g |
| –– mononenasycené | 9,72 g |
| –– polynenasycené | 2,16 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 8,50 g |
| Cholesterol | 457 mg |
| Sodík | 2,32 g |
| Sůl | 4,96 g |
| Sacharidy | 48,03 g |
| – cukry | 37,33 g |
| ––– laktóza | 3,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 kg 1/2 kg červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
| 1/4 kg 1/4 kg hovězího masa + kosti | Hovězí kýta | 250 g |
| 200 g 200 g taveného sýru | Sýr tavený | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| špetka špetka mletého nového koření | Nové koření mleté | |
| špetka špetka mletého bobkového listu | Bobkový list mletý | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| cca 1 PL 1 PL balsamikového octu | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| zelená petrželka a celer | Petržel nať čerstvá |