Nutriční hodnoty (Sýrová polévka z červené řepy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 575 kJ / 1 093 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,09 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 134,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,66 g |
Tuky | 35,54 g |
– nasycené | 20,18 g |
– nenasycené | 11,89 g |
–– mononenasycené | 9,72 g |
–– polynenasycené | 2,16 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 457 mg |
Sodík | 2,32 g |
Sůl | 4,96 g |
Sacharidy | 48,03 g |
– cukry | 37,33 g |
––– laktóza | 3,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg červené řepy | Červená řepa čerstvá | 500 g |
1/4 kg 1/4 kg hovězího masa + kosti | Hovězí kýta | 250 g |
200 g 200 g taveného sýru | Sýr tavený | 200 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská | |
špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
špetka špetka mletého nového koření | Nové koření mleté | |
špetka špetka mletého bobkového listu | Bobkový list mletý | |
špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
cca 1 PL 1 PL balsamikového octu | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
zelená petrželka a celer | Petržel nať čerstvá |