Omáčka Madeira

Suroviny

50 g máslo
50 g šalotky
50 g žampiony
150 ml víno Madeira
150 ml demi glace
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu másla nakrájíme na kostičky a necháme v lednici.

  2. Na další polovině másla necháme zesklovatět nadrobno krájenou šalotku, přidáme nadrobno krájené žampiony a chvilku restujeme.

  3. Pak přidáme víno a redukujeme na třetinu.

  4. Přilijeme vývar a na mírném ohni povaříme.

    Omáčku přecedíme, znovu uvedeme k varu, stáhneme z plotny, osolíme, opepříme a postupně vmícháme máslo z lednice: do omáčky dáme kostičku másla, mícháme a teprve až se máslo rozpustí a vmíchá do omáčky tak přidáme další kostičku, atd. atd.

    Poznámka:
    Tento rcp je jeden z mnoha možných provedení.
    Když dojde demi glace z mrazáku, použiji masox.
    Když dojde Madeira, použiji Marsala, shery nebo portské.

Poznámka od kuchařky

Demi glace:

http://www.toprecepty.cz/recept/27700-demi-glace/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Komentáře k receptu Omáčka Madeira

  • danielle72 danielle72

    Omáčka je luxusní, vyzkoušela jsem vzorek (s portským vínem) a navečer si ji dáme k masu :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: madeira jídlo omáčkou madeira omačka madejra omacka marsala omáč madejra marsala omacka madeira-glace koprová omáčka ládi hrušky portska omačka omáčka z portského vína www:omáčka z portského vína kerlubnova omač recepty pepřová omáčka z demi glace omáčka madiera jidlo na madeire madeira pokrmy veprove madeira madejra pokrm s madeira omacka madeira z portskeho vína