Nutriční hodnoty (Gratinovaný mangold s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 7 122 kJ / 1 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,39 g |
| Tuky | 78,36 g |
| – nasycené | 42,16 g |
| – nenasycené | 25,47 g |
| –– mononenasycené | 21,85 g |
| –– polynenasycené | 3,62 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 29,44 g |
| Cholesterol | 403 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 187,10 g |
| – cukry | 19,62 g |
| ––– laktóza | 4,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 300 300 g mangoldu (spařených nakrájených listů včetně řapíků) | Mangold | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 4 plátky 4 plátky gazdovské slaniny | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 tokajská klobása | Klobása | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 50 g |
| 100 g 100 g smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| kousek kousek čerstvé feferonky (podle chuti) | Paprika pálivá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička koření Česnekové kotlety (jiné oblíbené) | Kořenící směs sypká |