Nutriční hodnoty (Gratinovaný mangold s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 7 122 kJ / 1 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,77 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,38 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,39 g |
Tuky | 78,36 g |
– nasycené | 42,16 g |
– nenasycené | 25,47 g |
–– mononenasycené | 21,85 g |
–– polynenasycené | 3,62 g |
––– omega 3 | 0,60 g |
Vláknina | 29,44 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,81 g |
Sacharidy | 187,10 g |
– cukry | 19,62 g |
––– laktóza | 4,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg uvařených brambor | Brambor zimní | 1000 g |
300 300 g mangoldu (spařených nakrájených listů včetně řapíků) | Mangold | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
4 plátky 4 plátky gazdovské slaniny | Špek | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 tokajská klobása | Klobása | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
50 g 50 g nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 50 g |
100 g 100 g smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
kousek kousek čerstvé feferonky (podle chuti) | Paprika pálivá | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 lžička 1 lžička koření Česnekové kotlety (jiné oblíbené) | Kořenící směs sypká |