Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Gratinovaný mangold s bramborami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 5

Energie7 122 kJ /
1 702 kcal
Bílkoviny49,77 g
– z toho živočišné bílkoviny26,38 g
– z toho rostlinné bílkoviny23,39 g
Tuky78,36 g
– nasycené42,16 g
– nenasycené25,47 g
–– mononenasycené21,85 g
–– polynenasycené3,62 g
––– omega 30,60 g
Vláknina29,44 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 800 mg
Sůl1,81 g
Sacharidy187,10 g
– cukry19,62 g
––– laktóza4,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg uvařených brambor Brambor zimní 1000 g
300 300 g mangoldu (spařených nakrájených listů včetně řapíků) Mangold
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
4 plátky 4 plátky gazdovské slaniny Špek
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 tokajská klobása Klobása
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
50 g 50 g nastrouhaného parmazánu Parmezán 50 g
100 g 100 g smetany na šlehání Smetana kravská sladká 30% 100 ml
kousek kousek čerstvé feferonky (podle chuti) Paprika pálivá
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžička 1 lžička koření Česnekové kotlety (jiné oblíbené) Kořenící směs sypká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.