Nutriční hodnoty (Kuřecí s Vegemite na cibuli a česneku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 150 kJ / 1 709 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 329,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 326,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 35,06 g |
| – nasycené | 6,86 g |
| – nenasycené | 26,10 g |
| –– mononenasycené | 20,94 g |
| –– polynenasycené | 5,16 g |
| ––– omega 3 | 2,68 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 770 mg |
| Sodík | 792 mg |
| Sůl | 1,96 g |
| Sacharidy | 17,04 g |
| – cukry | 0,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kuřecí prsní řízky | Kuře prso | 1400 g |
| 4 4 zarovnané lžičky Vegemite (u nás zatím ne moc známá australská pomazánka z pivovarských kvasnic, zeleniny a soli - viz poznámka) | ||
| 2 2 bílé cibule | Cibule čerstvá | |
| 1/2 paličky 1/2 paličky česneku | Česnek čerstvý | 40 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky pepře | Pepř černý | 10 g |
| 4 lžičky 4 lžičky brusinkového kompotu | Brusinky zavařené | |
| máslo | Máslo kravské | |
| horký vývar | Vývar hovězí | |
| tymián | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská |