Nutriční hodnoty (Thajské burgery)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 103 kJ / 742 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 93,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
| Tuky | 34,98 g |
| – nasycené | 8,11 g |
| – nenasycené | 23,18 g |
| –– mononenasycené | 10,07 g |
| –– polynenasycené | 13,11 g |
| ––– omega 3 | 0,38 g |
| Vláknina | 4,35 g |
| Cholesterol | 393 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 9,35 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g mletého krůtího masa (prsa) | Krůta stehno bez kosti a kůže | 450 g |
| 3 3 středně velké mrkve (strouhané nahrubo) | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 4 4 jarní cibulky (nasekané) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 a 1/2 lžičky zelené karí pasty (k dostání i v Kauflandu) | Curry pasta | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| lžíce lžíce oleje na smažení (já používám olivový na tepelné úpravy) | Olej řepkový |