Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opravdu dobrý guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

8. 9. 2016 18:21

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 058 kJ / 3 360 kcal
Bílkoviny210,97 g
Tuky77,95 g
Vláknina113,20 g
Cholesterol 351 mg
Sodík 765 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy400,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/opravdu-dobry-gulas-..., stejně jako na podobné guláše, třeba ten Americký (tady https://www.toprecepty.cz/recept/48258-americky-br... i tady http://www.mojetara.cz/recipe/americky-gulas-klasi...) a pokud rádi extrabuřty, doporučuji špekáčkový (https://www.toprecepty.cz/recept/48410-spekackovy-... i tady http://www.mojetara.cz/recipe/spekackovy-gulas-s-b...)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chiara

12. 3. 2017 18:12

Jo, tak tohle je hned od pohledu guláš podle mého gusta, perfektně hustá omáčka- žádná vodovka, krásná barva, hrubší struktura díky paprice a rajčatům a ta cibule nahoře na ozdobu..... prostě :yes::yes::yes:

(Já když dělám, nechávám zpočátku maso 2x vysmahnout až pouze na tuk, dodá to barvu i chuť.
Také dávám hned na začátku lžíci octa, prý je potom maso křehčí. Nevím ale prostě se to takhle u nás doma dělalo a tak v tom pokračuji;-) )

mojetara mojetara

11. 9. 2016 14:54

Ivosisko: Dík :-) Jo, a když člověk pátrá, povětšinou se dopátrá :-)

Ivosisko Ivosisko

11. 9. 2016 12:53

mojetara: Jj, omlouvám se za OT (asi to spíše patří do sekce SZ), i já hrubým násilím mlýnku "setnu" hlavu (většinou ho přivedu v kastrůlku s vodou k varu - pak to jde (v rukavicích) elegantně), vymyji, odstraním od "hloupých" nálepek, řádně vysuším a plním. Ale asi jsem zatím nenarazil na ony "vločky". Včera jsem koukal na tyto stránky: eshop.thechillidoctor.cz/ a myslím, že zde by se mohlo najít řešení - ovšem opět: vločky či granule? Asi koupím oboje a test rozhodne o konečném řešení :-D

Jinak jsem ještě chtěl pochválit tvé stránky - pěkné, nabité informacemi (stále se něco děje) a přitom vtipné :yes:

mojetara mojetara

11. 9. 2016 08:10

Ivosisko: Ten mlýnek znám, hrubším násilím se dá vršek odendat a obsah je to, čemu říkám vločky. Vitana to samé nabízí v sáčku jako chilli kousky, občas na ně natrefím i obchodě. Jestli jsou to ony kroužky, je to možné, ale že by s nima byl problém, to netuším, já ho nemám. Skoro vždycky ty vločky v jídle změknou.

Ivosisko Ivosisko

11. 9. 2016 04:04

Ahoj TvojeTaro, děkuji za vysvětlivky. Ale dovol mi drobný kulinářský dotaz - všiml jsem si, že ve svých receptech často používáš chilli vločky. Já chilli rád a dosud jsem ke kořenění používal mlýnky od Kotányi, ale kdo má pořád vyhazovat peníze za kousek skla a plastu. Tak se snažím ten strojek nafutrovat kořením. Kdejaké koření se mi daří utrefit, ale uhádnout správnou "frakci" toho chilli se mi zatím nepovedlo. Napřed jsem tam dal něco nadrceného, ale to se mi z mlýnku sype, teď jsem zkoušel takové drobné chlli kroužky, ale těm se zase mezi zuby nechce. Myslíš, že ony vločky by byly to pravé ořechové?

Zdraví Ivo

PS: nafoukané to není ;-)

mojetara mojetara

9. 9. 2016 22:39

Ivosisko: Že bych špiónil? Nejsem moucha :-) Guláš dělám, ale tenhle se mi fakt podařil, takže jsem ho pověsil i sem, je dost těch, které tu neskončily ani ne proto, že by se nedalo, dávám si na svůj web jenom to, co funguje a chutná, někdy se pak pochlubím tady :-) Tohle publikum jen tak nikdo neohromí a občas mi to dají i sežrat, když se seknu :-) Ale je to fajnové publikum! Mám maličkou pidikuchyni, ve které se pokouším dokázat, že nic není nemožné. A to jméno? Kdysi jsem se snažil prosadit projekt, který by se jmenoval TARA, tak, ne že to je postava ve filmu Sever proti Jihu, ale, že tara znamená v sanskrtu hvězdu. No, tak mi to zbylo, tara je obsazená, takže mojetara je vlastně moje hvězda. Možná je to nafoukané, ale je to tak :-)

Ivosisko Ivosisko

9. 9. 2016 20:28

Ať tady nemachruji, tak to řeknu takto: nebýt tam té papriky a rajčat, tak si myslím, že jsi byl u mě na návštěvě a díval se mi na ruce :-D Je to můj nejosvědčenější gulášoidní způsob přípravy. Několikrát jsem to dělal i s onou paprikou+rajče a také výborné (vždy se snažím guláš něčím ozvláštnit - je úžasné, jak nádherně toto jídlo slouží jako základ pro různé experimenty - něco jako bešamel na česko-maďarský způsob :-D).
Joo, a Mojetaro (dost by mě zajímalo, co ta přezdívka znamená), tím karabáčkem se nebij, život nás už mlátí dost - já už i tak mluvím - myslím vařečku a řeknu francouzák :-O

mojetara mojetara

9. 9. 2016 18:13

jan.alois: Díky, máte pravdu, za blbce jsem já. Upsal jsem se a i když věci po sobě čtu dostkrát, uniklo mi to. Karabáčkem si nařežu sám :-) Nebudu se vymlouvat a oprava už je na místě. :-)

jan.alois jan.alois

9. 9. 2016 17:29

Tak je třeba přivést na pravou míru názvy masa. Krk to znám,kližka to také ač kuchař desetíletí kartáček nevím a nechám se poučit. Pokud by to byl karabáček tak také vím. To jen proto ,aby některá z hospodyněk nebyla za blbce až půjde nakupovat.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dobry gulaš jak uvařit dobrý gulaš jak udělat dobrý guláš recept na dobrý guláš připrava gulaše dobrej gulas jak na dobrý gulas jak udělat gulaš dobry hovezi gulas dobry gulas recept jak se dela dobry gulaš recept dobry gulas gulaš dobry příprava dobrého guláše dobry gulaše recept na dobrej guláš co dobreho uvarit jak udělat dobrý guláš? recept na dobrý guláš recept na dobry guulas

Suroviny: maso hovězí, cibule, česnek, paprika sušená sladká, sádlo, rajče, paprika sušená sladká, majoránka, kmín celý, sůl, pepř, mouka hladká, vývar hovězí, voda

TopRecepty.cz

Opravdu dobrý guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m909